SPILLEREGLER FOR ALLE LAG

Turneringen spilles etter FIBA-regler med tilhørende norske regeltolkninger – med disse presiseringene:

• Det er dunkeforbud i alle haller, også under oppvarming. Straff: Teknisk feil.

• Hvert lag kan benytte så mange spillere de ønsker under turneringen, men kun 12 i hver kamp. Og: Det er IKKE anledning til å spille for to lag i samme aldersklasse.

•  Overårige spillere KAN gis dispensasjon, men bare etter innvilget søknad.

• Spilletiden for alle klasser er 2x10 minutter effektiv tid, både i innledende kamper og sluttspill. Eneste unntak: A-finaler spilles 2x12 minutter effektiv tid.

• Siste 2 minutter: Klokken stoppes ikke etter scoring.

• Samtlige klasser, samtlige kamper: 5 personlige fouls og 7 lagfouls i hver omgang (skyter fra og med den 8. foulen).

• Totalt to timeouts, også i finaler, én i hver omgang. Timeout fra 1. omgang kan ikke overføres til 2.omgang. Timeout fra 2. omgang kan ikke overføres til eventuell ekstraomgang, men lagene får en ekstra timeout i ekstraomganger..

• Ball: U13 spilles med 5er-ball. Øvrige jenteklasser spiller med 6er-ball, øvrige gutteklasser spilles med 7er-ball.

• Det skytes straffer i alle klasser.

• Lag som ikke er klare til kamp til riktig tid, taper på walkover. Ved draktlikhet må bortelaget bytte med mindre lagene er enige om en annen løsning.

• 24-sekunder håndteres av dommere.

• Ved uavgjort resultat spilles det kun 1 ekstraomgang á 3 minutter. Ved fortsatt uavgjort resultat spilles «sudden death» etter hoppball.

(Unntak: I U13 er uavgjort gjeldende resultat etter ordinær spilletid i gruppespillet. I sluttspillkamper spilles det kun 1 ekstraomgang á 3 minutter. Ved fortsatt uavgjort resultat spilles sudden death etter hoppball).

Tilpasninger U16 og yngre:
• Det tillates ikke soneforsvar eller sonepress. Straff: Teknisk foul på lagleder.

Tilpasninger U14 og yngre:
• Ingen screen for ballfører. Straff: Overtredelse. Forsvarende lag får ballen til innspill.

Tilpasninger U13
• Mann-mann helbanepress tillates kun de 5 siste minuttene av 2. omgang, men ikke hvis laget leder med mer enn 15 poeng.
• Tvungent innbytte skjemaføres, og alle spillere må ha vært på banen i hver kamp.

• Det skytes straffer – dommerne kan justerer avstand fra kurven tilpasset nivå ca 60 cm nærmere.